Dava Ruhu ve Gençlik Konferansı

Arapça Mesleki Uygulama Kulübü tarafından Fakültemizde düzenlenen Dava Ruhu ve Gençlik konferansına yazar Abdurrahman Dilipak katıldı.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Zühtü Hakan Akpolat’ın da katıldığı konferansta Abdurrahman Dilipak, duanın Yaratıcıya yakınlaştıran gücünden bahsederek konuşmasına başladı. İnsanın, Allah’ın yeryüzündeki halifesi olarak yaratıldığını ve buna uygun şekilde davranması, özüne dönmesi gerektiğini söyleyen Dilipak, “Madem insan bu derece kıymetlidir o halde dua ederken, icraatı kendine, kudret eylemesini de Rabbine ait olduğunun bilincinde olmalıdır.” diye konuştu.

“Karanlık ışığının olmayışından kaynaklanır”

Yeryüzündeki tüm haksızlıklarının sebebinin insan olduğunu belirten Dilipak, insanın Rabbinden, onun ipinden uzaklaştıkça kötülüklerin ortaya çıktığını, bu anlamda karanlık denilen durumun olmadığını, aslında ışığın (güneşin) olmayışının insanı karanlığa götürdüğünü anlatarak, “Bu ışık Allah’ın gösterdiği yol ve onun Peygamberinin sünnetleridir.” dedi.

Müslüman bir gencin eğitim gördüğü alan dışında mutlaka farklı disiplinlerde okumalar yapması gerektiğini kaydeden Abdurrahman Dilipak, kendi gençlik dönemlerinden örnekler vererek şöyle devam etti:

“Lise döneminde kendimi sorgulamaya başladım. Fark ettim ki Allah’ın dinini değil babamın dinini yaşıyorum. Bunun için okudum, sürekli araştırdım. Öncelikle Kur’ân-ı Kerim’i okudum, daha sonraları Tevrat ve İncil de okuyarak karşılaştırmalar yapmaya ve İslâm’ın değerini, büyüklüğünü anlamaya çalıştım.”

Konferans soru cevap faslının ardından sona erdi.