Anasayfa  |   İletişim  | AR - EN
FSMVÜ | Gebze Kültür ve Medeniyet Sempozyumu Gerçekleştirildi
Haber Etkinlik Arşivi
Gebze Kültür ve Medeniyet Sempozyumu Gerçekleştirildi
İki gün boyunca süren sempozyumun açılışını İlçe Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel yaptı. Demirel, “Buraya kadar çeşitli şehirlerden gelen siz değerli tarih hocalarımı ilçemizde görmekten büyük mutluluk duyuyorum'' dedi.

Türk tarihine yapılacak bu yolculuğun Gebzemiz de olması ayrı bir mutluluk bizler için. Sizlere ve geleceğin tarihçileri öğrencilerimize başarılı bir program geçirmenizi diliyorum.”dedi. Ardından söz alan Prof. Dr. Gülfettin ÇELİK çocukluğunun Gebze de geçtiğini söyleyerek, “ Gebze’yi tüm yönleriyle biliyorum ve bu sempozyumun burada yapılmasını bu açıdan çok önemsiyorum. Bu anlamda katılan tüm hocalarıma ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Gerçekleşen oturumlar şunlar oldu: DEDE KORKUT OTURUMU, Oturum Başkanı: Prof. Dr. M. Hanefi PALABIYIK, Yrd. Doç. Dr. Sema ORSOY: Çin Kaynaklarına Göre Hun Kültürü, Yrd. Doç. Dr. Ali AHMETBEYOĞLU: Avrupa Hunlarında Kültür ve Medeniyet, Prof. Dr. Ahmet TAŞAĞIL: Göktürklerde Kültür ve Medeniyet YUSUF HAS HACİB OTURUMU, Oturum Başkanı: Prof. Dr. Hayrünnisa ALAN Arş. Gör. M. Melis ÇELİKTAŞ: Akhunlarda Kültür ve Medeniyet, Doç. Dr. İbrahim ŞİRİN: Oryatalizm Oksidentalizm Bağlamında Seyahatnamelerin Tarih Ve Kültürdeki Yeri KAŞGARLI MAHMUD OTURUMU: Oturum Başkanı: Doç. Dr. Elif Özlem AYDIN Doç. Dr. Ömer Soner HUNKAN: Karahanlılarda Kültür ve Medeniyet, Prof. Dr. M. Hanefi PALABIYIK: Gaznelilerde Kültür ve Medeniyet Doç. Dr. Cihan PİYADEOĞLU: Büyük Selçuklularda Kültür ve Medeniyet ALİ ŞİR NEVAİ OTURUMU: Oturum Başkanı: Prof. Sadettin Yağmur GÖMEÇ, Yrd. Doç. Dr. Meryem GÜRBÜZ: Harizmşahlarda Kültür ve Medeniyet, Prof. Dr. Hayrünnisa ALAN: Timurlularda Kültür ve Medeniyet, Yrd. Doç. Dr. Ali AHMETBEYOĞLU: Uygurlarda Ve Bulgarlarda Kültür ve Medeniyet BİRUNİ OTURUMU: Oturum Başkanı: Prof. Dr. M. Hanefi PALABIYIK Prof. Dr. Salim CÖHÇE: Delhi Sultanlığında Kültür ve Medeniyet, Doç. Dr. Neslihan DURAK: Babürlerde Kültür ve Medeniyet, Arş. Gör. Çiğdem KIRANŞAN: Hindistan İstiklal Savaşında Hint Türk İlişkileri, EVLİYA ÇELEBİ OTURUMU: Oturum Başkanı: Prof. Dr. Salim CÖHÇE, Doç. Dr. İlyas KEMALOĞLU: Altınorda Devletinde Kültür ve Medeniyet, Araş. Yaz. Harun BOSTANCI: Mısırda Kurulan İlk Türk Devletlerinde Kültür ve Medeniyet, ÇOBAN MUSTAFA PAŞA OTURUMU: Oturum Başkanı: Prof. Dr. Sadettin Yağmur GÖMEÇ, Prof. Dr. İsmail YİĞİT: Memluklerde Kültür ve Medeniyet, Prof. Dr. Ramazan ŞEŞEN: Zengilerde ve Eyyubilerde Kültür ve Medeniyet, Prof. Dr. Mustafa DEMİR: Anadolu Selçuklularında Kültür ve Medeniyet, MEHMET AKİF ERSOY OTURUMU: Oturum Başkanı: Prof. Dr. İsmail YİĞİT, Araş. Yaz. Masum Yaşar AYDIN: Kuruluştan Duraklamaya Osmanlıda Kültür ve Medeniyet, Doç. Dr. Orhan KOLOĞLU: Duraklamadan Yıkılışa Osmanlıda Kültür ve Medeniyet, Doç. Dr. Esma TORUN: Kültür ve Medeniyet Tartışmaları Bağlamında Türk Kültür Devrimi.

. .