Anasayfa  |   İletişim  | AR - EN
İslami İlimler Fakültesi
FSMVÜ | İslami İlimler Fakültesi’nde “Kur’an-ı Kerim Öğretim Metotları Konferansı” Yapıldı.
Haber Etkinlik Arşivi

27.04.2012 Cuma günü Küçükçamlıca Yerleşkemiz Konferans Salonunda “Kur’an-ı Kerim Öğretim Metotları Konferansı” yapıldı. Fakülte öğrencisi Havva KULOĞLU tarafından sunumun Arapça yapıldığı konferansa konuşmacı olarak İlahiyatçı-Eğitimci Yasemin MISIRLI katıldı.

Özellikle İslamî İlimler Fakültesi bayan öğrencilerinin büyük ilgi ile izledikleri konferansta Yasemin MISIRLI, öncelikle Kur’an-ı Kerim’in hayatımızdaki yeri üzerinde durdu ve Kur’an-ı Kerim Öğretiminde izlenen metotları anlattı.

Merkezi Fatih’te bulunan Daru’s-Selam Vakfı’nda özellikle çocuklara yönelik Kur’an-ı Kerim derslerinde uygulan “Kur’anı Sevdirme Projesi” üzerinde duran MISIRLI; “Kitabımız, her yaşta insana sevgi ve şefkatle anlatılmalı ve itina ile öğretilmelidir,” dedi.

Fakülte öğrencileri ve katılımcılar tarafından; Yasemin MISIRLI’nın çok açık, anlaşır ve güzel bir Arapça ile sunduğu konuşmanın Türkçe çevirisine ihtiyaç duyulmadığı ifade edildi.

Program, İslami İlimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Gülnara Baymesheva’nın teşekkür konuşmasıyla son buldu.

. .