İslâmî İlimlerin Arap Diliyle Öğretimi Sempozyumu

27 Mayıs 2016

Üniversitemizin Yalova Üniversitesi iş birliğiyle hazırladığı “Arapça Konuşulmayan Ülkelerde İslâmî İlimlerin Arap Diliyle Öğretimi: Tecrübeler, Beklentiler ve Zorluklar Uluslararası Sempozyumu” 25, 26, 27 Mayıs’ta Yalova ve İstanbul’da düzenlendi.

Yalova Üniversitesi İslâmi İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Özdemir, İslâmi İlimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Turan Arslan, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Niyazi Eruslu ve Rektörümüz Prof. Dr. Musa Duman’ın açılış konuşmalarıyla Yalova Üniversitesinde başlayan sempozyum sonraki 2 gün Topkapı Yerleşkesi'nde devam etti.

Aralarında Malezya Uluslararası İslâm Üniversitesi, Rotterdam Üniversitesi ve Artuklu Üniversitesinin de bulunduğu üniversitelerden yetkin akademisyenler; İslâmî ilimleri Arapça öğrenmenin faydaları ve başka bir dilde öğrenmenin olumsuz etkilerini, dili Arapça olmayanlara İslâmî ilimleri Arap diliyle öğretmenin özelliklerini, Arapçanın İslâm toplumlarındaki yerini, öğretimin Arapça yapılmasındaki gerekçeleri, beklentileri, problemleri ve Arap ülkelerinin dışında İslâmî ilimleri Arapça öğreten üniversitelerin tecrübelerini 3 gün boyunca ele aldılar.

Konunun tüm boyutları ve farklı bakış açılarıyla ele alınmasıyla zengin bir kaynak oluşturan sempozyum, çalıştay ve uygulama dersleriyle nihayetlendi.