KABARTMA KUR’AN KONFERANSI
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Üniversitemiz desteğiyle Uluslararası Kabartma Kur’an Hizmetleri Birliği tarafından İstanbul Görme Engelliler Rehabilitasyon Merkezi’nde “Uluslararası 3. Kabartma Kur’an Konferansı” düzenlendi.
Açılış konferansını veren İslâmi İlimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Turan Arslan oldu.
Açılış konuşmalarının ardından Suud Üniversitesi eski öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Abdulgani Abu Guddah “İslâm’da Engellilerin Hükmü”, İslâmi İlimler Fakültesi öğretim üyelerimiz Doç. Dr. Halil İbrahim Kutlay “Hadis Rivayetinde Görme Engelliler”, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Efe “İslâm Fıkhında Görme Engelliler” ve Kur’an-ı Kerim öğreticisi Sinan Tunç “Kur’an Öğretiminde Braille Alfabesinin Uygulanışı” başlıklı konuşmalarını gerçekleştirdi.