Öğrencilerimiz Kuveyt’teki Dil Kursuyla Ödüllendirildi

     İslami İlimler Fakültemizin Hazırlık Sınıfında eğitim gören 8 öğrencimiz, 2 yüksek lisans öğrencimiz ve gruba refakat eden 2 araştırma görevlimiz Kuveyt Üniversitesi ile imzalanan protokol kapsamında yürütülen Arapça kursunu başarıyla tamamlayarak geri döndüler. Öğrencilerimiz, Kuveyt Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. İbrahim Muhammed Nasır'ın da aralarında bulunduğu birçok öğretim üyesinden dersler aldılar. Yapılan dersler daha çok pratik konuşma üzerine oldu.

     Bütün öğrencilerimizin başarılı olduğu kurs sonrasında öğrencilerimize sertifikaları Kuveyt Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. İbrahim Nasır tarafından verildi. Sertifika programı Kuveyt’in yazılı ve görsel medyasında haber oldu; canlı olarak yayınlandı. 

     Öğrenci gurubumuzun eğitim programı kapsamında farklı birçok faaliyet gerçekleşti. Bu faaliyetler arasında bakanlıklar, gazeteler, kütüphaneler gibi çeşitli kurum ve kuruluşların ziyaret edilmesi ve okulumuz adına plaket takdimi yer aldı. Bunların yanında öğrencilerimiz Kuveyt mutfağı ve kültürünü yakından tanıma imkânı buldu.   

    Kurs dönüşü İslami İlimler Fakültesini ziyaret eden öğrencilerimiz kurstan çok memnun kaldıklarını ifade ettiler. Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Turan Arslan benzer eğitim faaliyetlerinin ileriki yıllarda artarak devam edeceğini ifade etti.