Öğretim Üyelerimizden Doç. Dr. Halil İbrahim Kutlay Aksaray Üniversitesi’nde Konferans Verdi.

Fakültemiz Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Halil İbrahim Kutlay Aksaray Üniversitesi’nde “Kur’an ve Sünnet Çerçevesinde İstikamet” konulu Konferans Verdi.

Ev sahibi Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, İslâmî ilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmettin Aygün, Diyanet İşleri Eski Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal ve Millî Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz’ın da konuşmacı olarak katıldığı TİDEF (Türkiye İlahiyat Tedrisatına Yardım Eden Dernekler Federasyonu) İlahiyat Vizyon Programı çerçevesinde verdiği “Kur’an ve Sünnet Çerçevesinde İstikamet” konulu konferansında Halil İbrahim Kutlay, önemli Kur’anî ve Nebevî kavramlarından biri olan “istikamet” kavramını temel referanslar yanında tarihî ve güncel örneklerle açıkladı.

İnanç, ahlak ve eğitim alanında savrulmaların ve sapmaların yaşandığı günümüz toplumunda manevî değerlere bağlılığın önemini, ilkeli İslâmî duruşun değerini, bu konuda İlahiyat, İslâmî ilimler ve Diyanet camiasına düşen ulvî görevi vurgulayan Kutlay, her konuda kıvamında İslâmî bir yaklaşım ve anlayışa duyulan özlemi dile getirdi.

Aksaray Üniversitesi İslâmî İlimler Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin yoğun ve aktif katılımıyla gerçekleşen İlahiyat Vizyon Programı başarıyla sona erdi.