Üniversitemizde "Kutlu Doğum ve İslam Kardeşliği Programı" Yapıldı.
 
     26.04.2012 Perşembe günü Saat: 13.30'da Küçükçamlıca Yerleşkemiz Konferans Salonunda İslami İlimler Fakültesi tarafından “Kutlu Doğum ve İslam Kardeşliği Programı” düzenlendi. Fakülte öğrencisi Necmettin BEŞİKÇİ tarafından sunumun Türkçe ve Arapça yapıldığı konferansa konuşmacı olarak İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. İsmail YİĞİT ile Yrd. Halil İbrahim KUTLAY katıldı.
 
     Farklı fakültelerden Üniversite Öğretim Üyelerinin, Fakülte hocalarının, öğrencilerin ve misafirlerin büyük ilgi ile izledikleri program, Hafız Ahmet Tevfik SAĞLAM’ın Kuran-ı Kerim tilâveti ile başladı. Kardeşlik konulu sinevizyon ile Fakülte İlahî Korosunun sunduğu Arapça ve Türkçe ilahîler takdirle karşılandı.
 
     Yrd. Doç. Dr. Halil İbrahim KUTLAY, “Hadislerde İslam Kardeşliğinin Yeri” konulu ceşkulu ve etkili konuşmasında hadis-i şeriflerle ve örneklerle İslam Kardeşliğini anlattı. Günümüzde kardeşliğin çok daha önem kazandığını, sevgi ve kardeşliğe, birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuzu ifade etti. Her kurum girişine “Burada kardeşlik uygulanır” levhasının asılmasını ve kardeşliğin gönülden uygulanmasını önerdi. 
 
     Prof. Dr. İsmail YİĞİT, İslam Tarihinde Mekke Dönemini özetledikten sonra Medine Döneminde gerçekleşen kardeşlik sözleşmesi ve uygulamaları üzerinde durdu. Sakin ve tatlı bir uslupla sunduğu ilmî ve akademik konuşması ilgi ile dinlendi. 
 
     Program, İslami İlimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Turan Arslan’ın teşekkür konuşmasıyla son buldu.