FSMVÜ | Hafızlık Bursu Hakkında Önemli Duyuru
Hafızlık Bursu Hakkında Önemli Duyuru

ÖSYM tarafından yapılan sınavlara girerek Fakültemize kayıt yaptırmaya hak kazanan (bkz. Aday Öğrenci Sayfası: İslâmî İlimler Fakültesi Taban Puanlar) ve kayıt esnasında Hafızlık Belgesi ibraz eden öğrencilere %100 burs hakkı verilmesine ilişkin uygulanacak usul ve esasların aşağıdaki şekildedir;

1. Fakültemize ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar kayıt esnasında Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) tarafından tanzim edilmiş “Hafızlık Belgesi” ibraz etmeleri halinde Hafızlık Yeterliği Değerlendirme Komisyonu tarafından yapılan mülakata girmeye hak kazanırlar.
  1. DİB tarafından tanzim edilmeyen belgeler için adaylara azami altı ay süre verilir ve DİB’na tasdik ettirilme şartı aranır.
  1. Yurtdışından hafızlık belgesi getirenler de yine aynı şekilde Hafızlık Yeterliği Değerlendirme Komisyonu tarafından sınava tabi tutulurlar.
  1. Burs alan ve almaya hak kazanan öğrenciler burslarının devamı için, müteakip her öğretim yılı kayıt yenileme tarihinden önce yapılacak olan ve akademik takvimde belirtilen Hafızlık Yeterliği Değerlendirme Komisyonu mülakatlarına katılırlar. Başarılı oldukları takdirde bursları devam eder, aksi durumda ise (başarısız olma veya sınava girmeme hallerinde) hafızlık bursları sona erer ve varsa başka bursları onun üzerinden öğretimine devam eder.
  1. Başarısız olan öğrenciler sonraki yıl yeniden mülakatlara katılabilirler.