Fakültemizden İki İsim Çamlıca Camisi’nde Görev Yapıyor

Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi olan, yakın zamanda ibadete açılan Çamlıca Camisi’nin imam hatip ve müezzinleri arasında İslami İlimler Fakültemiz mensupları da yer alıyor.

İslami İlimler Fakültemiz öğretim görevlilerinden Yunus Balcıoğlu Büyük Çamlıca Camisi’nde imam hatip, Fakülte mezunlarımızdan Enes Özsoy ise müezzin olarak görev yapıyor. Fakültemizde Kur’an okuma ve tecvit dersleri veren Yunus Balcıoğlu’nun bir önceki görev yeri ise Ataşehir Mimar Sinan Camisi’ydi. 2017 mezunumuz Enes Özsoy da TRT 1’de yayınlanan Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda 2018 yılının birincisi olmuştu.

Büyük Çamlıca Camisi, üç ayların başlangıcı kabul edilen Regaip Kandili ile 7 Mart sabahı ibadete açıldı. Aynı anda 63 bin kişinin ibadet edebileceği bir kompleks olarak tasarlanan Çamlıca Camisi’nin resmi açılışı ise Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 3 Mayıs’ta yapıldı. Temeli 6 yıl önce atılan Camii, Osmanlı-Selçuklu mimari tarzı ile bugünün çizgilerini taşıyor. İbadet alanının yanı sıra bünyesinde müze, sanat galerisi, kütüphane, konferans salonu ve sanat atölyeleri de barındırıyor.