Teknoloji ve Bağımlılık -Verimli Kullan ama Bağlanma-

(Teknoloji ve İnternetin Güvenli ve Faydalı Kullanımı-Davranışsal Bağımlılık Nedenleri, Tanısı ve Türleri-Risk Faktörleri-İnternetteki Zararlı İçeriklerden Korunma-İnternet, Sosyal Medya ve Oyun Bağımlılığı-Teknoloji Bağımlılığından Korunma ve Kurtulma Çareleri)

Bilişim ve iletişim teknolojileri araçları evlerimize, işyerlerimize, okullarımıza ve ceplerimize girerek günlük hayatımızın önemli bir parçası oldu. Toplumun bütün bireyleri faydalı ve zararlı içerikleri ile bilişim ve iletişim teknolojilerinin iki yönlü etkisi ile karşı karşıya kaldı. Teknolojinin getirdiği imkânların sınırsızlığı ve çeşitliliği güvenli kullanımla bireylere ve toplumlara yeni kazanımlar sağlarken bilinçsiz kullanımı birçok zararla birlikte davranışsal bağımlılığa yol açarak ruh ve beden sağlığını bozmaktadır. Bu itibarla bilişim ve iletişim teknolojilerinin bağımlılık hastalığına yakalanmadan güvenli ve verimli kullanımı için farkındalık eğitimleri önem kazanmıştır.

FSMVÜ İslami İlimler Fakültesi Bağımlılıkla Mücadele Birimi ve Öğrenci Platformları işbirliği ile düzenlediğimiz bu konferansta Uzman Psikolog Melike Şimşek konuşmacı olacaktır. Akademik ve idari personelimizi, öğrencilerimizi ve halkımızı 05.05.2023 Cuma günü saat 20:00 de İslami İlimler Fakültesi YouTube Kanalı’ndan canlı olarak yayınlanacak konferansa bekliyoruz.

CANLI YAYINI BURADAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ!