Fakültemiz Öğretim Üyesinden Yeni Eser

Fakültemiz öğretim üyelerinden yeni bir eser. İsmail Hakkı Bursevi'ye ait Kitâbü'l-Hucceti'l-Baliğa isimli yazma eser Kesin Delil adıyla İnsan Yayınları tarafından neşredildi. Eseri yayına hazırlayan fakültemiz akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Özsaray eser hakkında şu açıklamayı yaptı: "Bursevî'nin kolayca anlaşılsın diye Osmanlı Türkçesi'yle kaleme aldığını belirttiği bu eserini yayınlamaktan büyük bir sevinç duymaktayım. Eser kendi türünde bir şaheserdir.  Bursevî, eserinde varlık, insan ve evrene dair düşüncelerini ayet ve hadislerden delillerle ortaya koymaktadır.  Tasavvuf karşıtlarına  cevaplar vermektedir. Bununla birlikte tasavvufun amacını kavrayamayanların içine düştükleri ilhad tehlikesine de dikkat çekmektedir. Eserde şeriatla mutabık tasavvuf yolu açıklanmaktadır. Bu bakımdan eser tasavvuf karşıtlarının iddialarına bir reddiye olmakla birlikte aynı zamanda bu yolun esasları ve amacını ortaya koyan bir kılavuz niteliğindedir."