Filistin ve Aksa Tufanı
Efendimiz (S.A.V.)'in miraca yükseldiği yer olan ve İslam'ın tazim ettiği 3 mescidden biri olan Mescidi Aksa ve bereketli kılınan topraklara sahip olan Filistin, içinde bulunduğumuz yüzyılda işgalden kurtulamamış ve İsrail günümüzde zulümlerini artırmıştır. Bunun üzerine Aksa Tufanı adı verilen bir ayaklanma ile topraklarına sahip çıkmaya Filistinliler tarihteki en büyük soykırımlardan birine maruz kalmaktadır.
Fakültemiz öğretim üyesi Prof. Dr. Anmar Ahmed Muhammed Muhammed ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arap Dili ve Belagatı Anabilim Dalı  akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Mahmoud Alnaffar'ın konuşmalarıyla gerçekleşecek ve Filistin ile Aksa Tufanı'nın öneminden bahsedilecek "Filistin ve Aksa Tufanı" başlıklı konferans, 22 Aralık Cuma 14.00'de fakülte konferans salonunda gerçekleştirilmiştir.