Öğrencimiz Kayış'tan 'Hafızlık' Alanında Üniversitemize Türkiye İkinciliği

Öğrencimiz Ayşe Hümeyra Kayış, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Arası Hafızlık Yarışması'nda Türkiye ikincisi oldu. 

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri arasında düzenlenen Kur'an-ı Kerim’i Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışması'nda Türkiye Finali heyecanı yaşandı.  Diyanet İşleri Başkanlığı ile Üniversiteler arasındaki iş birliğini güçlendirmek, İlahiyat ve İslami İlimler Fakültesi öğrencilerinin, Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma becerilerini geliştirmek, hafızlıklarını korumalarına katkı sağlamak ve ülkemiz ve yurt dışında düzenlenecek olan uluslararası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmalarına Türkiye’yi temsilen katılacak yarışmacıların, ulusal düzeyde yapılan yarışmalarda tecrübe edinerek uluslararası yarışmalarda ülkemizi daha iyi temsil etmelerini sağlamak amacıyla İlahiyat-İslami İlimler Fakülteleri Arası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmaları tertip edildi. Daha öncesinde Kur'an-ı Kerim-i güzel okuma ve hafızlık kategorilerinde bölge finalleri gerçekleştirilen yarışmalarda bölgelerinde dereceye giren öğrenciler, Ankara'da Türkiye finaline katıldı.

Gururlandıran Başarı

İslami İlimler Fakültemiz öğrencisi Ayşe Hümeyra Kayış, Sakarya Üniversitesinde hafızlık kategorisinde düzenlenen bölge finali yarışmasında birincilik elde ederek final yarışmalarında Marmara Bölgesi'ni temsil etmeye hak kazandı. Ankara Üniversitesinde düzenlenen finalde ise öğrencimiz, Türkiye ikinciliğini elde etti. Öğrencimiz Kayış, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde hazırlanan ‘Hayat Rehberi Kur’an Konulu Tefsiri’ ödülünü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Öğrencimizi tebrik eder ve başarılarının devamını dileriz.