Afrika Bizim Neyimiz Olur?

Afrika bizim için sığınaktır, Habeşistan/Etiyopya gibi. Afrika bizim için Avrupa’ya geçiştir, Kuzey Afrika gibi. Afrika bizim için medeniyete giden yoldur, Endülüs gibi. Afrika bizim için servettir, zenginliktir, büyük bir kültürdür, Timbuktu gibi. Afrika mazlumdur bizim için, Batılıların yıllardır sömüre sömüre bitiremedikleri bir hazinedir.

Kenya Devlet Başkanı Jomo Kenyatta’nın şu sözlerinin asla unutulmaması gereken kıtadır Afrika: “Batılılar Afrika’ya geldiklerinde onların elinde İncil, bizim elimizde topraklarımız ve madenlerimiz vardı. Bize gözlerimizi kapayarak dua etmeyi öğrettiler. Gözlerimizi açtığımızda bizim elimizde İncil, onların elinde topraklarımız ve madenlerimiz vardı.”

İslami İlimler Fakültesi İrfan Söyleşilerine bu hafta Anadolu Ajansı Afrika Haberleri Editörü İbrahim Tığlı konuk oluyor.

Canlı Yayını Buradan Takip Edebilirsiniz

Etkinlik Türü : Seminer