FSMVÜ | İslâmî İlimler Fakültesi

Anasayfa  |   İletişim  | AR  |
İslami İlimler
İslami İlimler (Burslu)
İslami İlimler (% 50 İndirim)
FSMVÜ | Filistin ve İsrail’de Yaşanan Son Gelişmeler
Filistin ve İsrail’de Yaşanan Son Gelişmeler

Bir türlü kendi içinde istikrarı sağlamayan İsrail’in geçtiğimiz mart ayının sonunda hükümet kurma çabaları yine sonuçsuz kalmış, İsrail’in yeni bir seçime gitmesi durumunda ise Netanyahu’nun aşırı Yahudi dinci partilerinin, gruplarının ve oy tabanının desteğine ihtiyacı olduğu düşünülmüştür. İşte böylesi bir ortamda aşırı dinci Yahudi grupların Doğu Kudüs’te Filistinlileri Şeyh Cerrah bölgesinden çıkartma çabalarıyla Aksa’da olaylar patlak vermiştir. Gün gün şiddeti artan saldırılara bölge ve çevre halkı tepki göstermiş, Gazze yönetimi ve halkını da kendilerine destek olmaları çağrılarında bulunmuştur. Gazze halkının yaşanan taciz ve şiddet olaylarına tepki göstermesiyle günlerdir dünyanın gözü önünde Gazze ağır bombardıman altındadır. Ortadoğu üzerine pek çok araştırma ve çevirileri olan araştırmacı yazar Zahide Tuba Kor, Filistin ve İsrail’de yaşanan son olayları İslami İlimler Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Tuba Hacer Korkmaz moderatörlüğünde değerlendirecektir.

Programı Buradan İzleyebilirsiniz

Etkinlik Türü : Seminer