FSMVÜ | İslâmî İlimler Fakültesi

Anasayfa  |   İletişim  | AR  |
İslami İlimler
İslami İlimler (Burslu)
İslami İlimler (% 50 İndirim)
FSMVÜ | Ramazan ve Edebiyat
Ramazan ve Edebiyat

Her dini uygulama beraberinde kendi kültürünü de oluşturur. Namaz, kurban vs. hep böyledir. Her yıl bir ay tutulan Ramazan orucu da kendi kültürünü, kendi edebiyatını meydana çıkarmıştır. Tarihte şartlara göre değişik formlarda ortaya çıkan edebi ürünler, mesnevilerden destanlara, fıkralardan manilere kadar uzanmıştır. Bu bağlamda ramazan ilahilerini özellikle zikretmek gerekir. Eskiden risalelerde yer alan edebi ürünler, gazete ve dergiyle birlikte oldukça çeşitlenmiştir. Ramazan gelince süreli yayın organları bu bağlamda yazılar neşreder olmuşlardır. Kitap olarak Halit Fahri Ozansoy’un Eski İstanbul Ramazanları, Ahmet Süheyl Ünver’in Bir Ramazan Binbir İstanbul gibi eserlerini zikredebiliriz.

CANLI YAYINIMIZI BURADAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

Etkinlik Türü : Seminer