“Zemzem ve Zemzem Kuyusu Tarihçesi Konferansı” yapıldı.

29.03.2012 Tarihinde saat:13.30’da Küçükçamlıca Yerleşkemiz Toplantı Salonunda İslami İlimler Fakültesi tarafından “Zemzem ve Zemzem Kuyusu Tarihçesi Konferansı” düzenlendi. Sunumun Arapça yapıldığı konferansa konuşmacı olarak İstanbul Teknik Üniversitesinde Öğretim Üyesi (Cidde Kral Abdulaziz Üniversitesi Eski Öğretim Üyesi) Prof. Dr. Zekai Şen katıldı.
     Şen, yapmış olduğu sunumda Zemzem Kuyusunun bilimsel olarak yapısı, kaynakları ve Zemzem Kuyusunu diğer su kuyularından ayrılan özelliklerine değindi. Ayrıca zemzemin yaklaşık 4000 yıllık tarihinde hiç kurumadığını ve bu özelliğiyle dünyadaki tek kuyu olduğunu vurguladı ve önümüzdeki süreçte de kuruyabileceğinin tahmin edilmediğini aktardı.
    Konferans, soru cevap kısmının ardından, İslami İlimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Turan Arslan’ın, Prof. Dr. Zekai Şen’e hediye takdim etmesiyle son buldu.