2023-2024 Bahar Dönemi Ara Sınav Programı

2023-2024 akademik yılı Bahar dönemi ara(vize) sınav takvimi aşağıdaki gibidir. Bazı derslerde değişiklikler olmuştur.

Başarılı bir sınav dönemi dileriz.

ÖĞRENCİLERİN UYMASI GEREKEN SINAV KURALLARI

1. Öğrenci, sınavlara girebilmek için öğrenci kimlik belgesini yanında bulundurmak ve gözetmenlere göstermek zorundadır, aksi takdirde sınava alınmaz.
  2. Yazılı ve test sınavlarının süresi azami 60 dakikadır.
  3. Öğrenci ilan edilen sınav saatinden 10-15 dakika önce sınavın yapılacağı salon kapısında hazır bulunur. Öğrencilerin sınav salonuna alınması gözetmenlerin kapıda yapacakları kimlik kontrolünden sonra olacaktır. Öğrenciler gözetmenlerin gösterdiği sıraya oturmak zorundadır.
  4. Öğrenci sınavın başlamasından itibaren en geç 15 dakika içinde sınava girebilir, ancak kendisine ek süre verilmez. Daha sonra gelen öğrenci sınava alınmaz.
  5. Öğrenci, sınavın başlamasından sonra ilk 30 dakika içinde sınav salonundan çıkamaz.
  6. Her öğrenci, yanında bulunan çanta, bilgisayar, cep telefonu vb. ile dersle ilgili her türlü materyalı gözetmenin sınav salonunda göstereceği yere bırakmak zorundadır.
  7. Öğrenci, sırasında sadece kendine ait silgi, kurşun kalem ve tükenmez kalem bulundurur.
  8. Her öğrenci sınav salonunda oturmuş olduğu sırada veya çevresinde kopya sayılabilecek herhangi bir metin veya materyalin bulunması halinde durumu gözetmene bildirmeli ve gerektiğinde yerinin değiştirilmesini talep etmelidir.
  9. Sınavın başlangıcında öğrenci “Sınava Giriş Tutanağı”nı imzalamalı ve sınav sonunda sınav kağıdını gözetmene teslim etmelidir.
  10. Sınav esnasında öğrenciler birbirleriyle konuşamazlar, silgi, kalem ve diğer materyalleri birbirlerine alıp veremezler.
  11. Gözetmenler, gerek sınav başlamadan önce gerekse sınav süresince, bir sebep göstermeksizin, istediği öğrencinin yerini değiştirebilir.
  12. Sınav kurallarına uymayan öğrenci hakkında Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği’nin ilgili hükümleri uygulanır.

القواعد التي يجب على الطلاب اتباعها:

1. من أجل ان يتمكن الطالب من دخول الامتحان، يجب أن تكون لديه هوية الطالب ويجب عليه ابراز هذه الهوية للمشرف على الامتحان وبدون هوية الطالب لا يمكن للطالب دخول الامتحان.
  2. مدة الامتحانات الكتابية واختيار الاجابة الصحيحة هي 60 دقيقة كحد أقصى.
  3. يجب عل الطالب التواجد أمام قاعة درس الامتحان الذي سيدخله قبل 10-15 دقيقة على الأقل من بداية الامتحان. يجب ادخال الطلاب إلى قاعة الامتحان بعد المراقبة والتأكد من هوياتهم من قبل المراقبين في الامتحانات. يجب على الطالب الجلوس في المكان الذي سيحدده له المراقب في قاعة الامتحان.
  4. لا يتم السماح للطالب بدخول الامتحان إذا تأخر عن الامتحان بمدة أقصاها15 خمسة عشر دقيقة ويجب ان لايعطى الطالب فترة اضافية عن هذه المدة. لذلك يجب عدم السماح للطالب دخول الامتحان بعد هذه المدة.
  5. لن يتم السماح للطالب الذي أنتهى من الامتحان بالخروج من الامتحان قبل 30 دقيقية من بداية الامتحان.
  6. يجب على الطلاب الذين بحوزتهم، حقائب وكمبيوترات وتلفونات وأي مستندات أخرى تتعلق بالدرس أن يقوموا بوضعها في الأماكن التي يبينها لهم المراقب على الامتحانات.
  7. كل طالب يجب ان يكون على مكتبه محاية وقلم حبر وقلم رصاص خاصة به فقط.
  8. يجب على كل طالب اخبار المراقب عن كل شئ موجود على مكتبه أو حوله بخصوص أي مستند أو وثيقة يمكن اعتبارها أداة للغش في الامتحان، كما يحق للطالب طلب تغيير مكانه في مثل هذه الحالات.
  9. يجب على الطالب التوقيع على محضر التفقد في الامتحان، كما يجب عليه أن يقوم بتسليم اوراق الامتحان إلى المراقب بعد الانتهاء من الامتحان.
  10.  أثناء الامتحان لا يسمح للطلاب التكلم مع بعضهم البعض كما لا يمكن لأي طالب أن يقوم باعطاء طالب آخر قلم أو محاية أو غير ذلك نهائياً.
  11.  يحق للمراقبين على الامتحانات قبل بداية الامتحان أو أثناء الامتحان، تغيير مكان أي طالب وبدون إبداء أي سبب.
  12. سيتم تطبيق الأحكام التأديبية ذات الصلة الموجودة في لوائح مؤسسات التعليم العالي بحق كل طالب لن يلتزم بقواعد الامتحانات للأهمية القصوى.