Ramazan Teyzeleri: Cami ve Teravih
Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi tarafından gerçekleştirilen İrfan Söyleşileri programının bu haftaki söyleşisi, camilerimiz ve İslam mimarisinin estetiği üzerine kafa yoran Ayşe Sula Akbal hanımefendi ile gerçekleştirilecektir. Dr. Öğr. Üyesi Fatma Çetin’in düzenlediği programın konusu, yaklaşık on yıl önce bir grup hanımefendinin Ramazan-ı şerif ayında başlattıkları ve sonrasında adeta gelenek haline getirdikleri sıra dışı cami ziyaretleridir. Teravih namazlarını İstanbul’un belli başlı camilerinde eda etmek fikriyle başlayan bu ziyaretler daha sonra “Ramazan Teyzeleri” adıyla tanınmış ve “belli bir düzen” dâhilinde devam etmiştir. Grubun her ramazan ayında ziyaret edeceği camileri belirleme ve düzene koyma görevini üstlene ise “Ayşe Sevgi Sula Akbal” hanımefendidir.

Bu programda Ayşe Sevgi Sula Akbal hanımefendiden “Ramazan Teyzeleri” fikrinin ortaya çıkışını, cami ziyaretlerini, gözlemlerini ve edindikleri tecrübeleri dinlerken, şanlı geçmişimize ve bizim yaşadığımız zamana “camilerin şahitliği” ile bakacak, mazimizle bağlarımızı güçlendireceğiz.

1963 yılında Kandıra’da doğdu. Aslen Trabzonlu’dur. İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun oldu. Beş yıl muayenehane hayatı devam etti. Hayat sağlık ve sosyal hizmetler vakfı yönetim kurulu üyeliği ve daha birçok sivil toplum kuruluşu ve yurt çapında organizasyonlarda yer aldı. 2000 yılında Uygulamalı Türk-İslâm Sanatları Kütüphanesi’nde Betül Kırkan’dan hüsn-i hat dersi almaya başladı. 2004’de Osmanlı Türkçesi ve hat derslerine Hüseyin Kutlu ile devam etti. Ömer Faruk Dere başkanlığında Eyüp Sultan Camii haziresinde bin beş yüze yakın taş okuyarak, bu çalışmanın yayınlanmasına katkıda bulundu. 2010 yılında (Cemâziye’l - Âhir Hicrî 1431) Hüseyin Kutlu’dan sülüs – nesih yazı icâzeti aldı. Halen uzaktan eğitimle Kültürel Miras ve Turizm okumaktadır. Evli ve iki çocuk annesidir.

Etkinlik Türü : Seminer
Konum : İslami İlimler Fakültesi Youtube Kanalı