Anasayfa  |   İletişim  | AR - EN
FSMVÜ | Önemli Duyuru!!!
Önemli Duyuru!!!

Fakültemizin Değerli Öğrencileri,

2017-2018 akademik yılı bahar döneminin hepiniz için hayırlı olmasını dileriz. Dönem başı olması münasebetiyle sizlere birkaç önemli hususu hatırlatmakta yarar görüyoruz.

1. Ders kayıtlarınızı 7-10 Şubat 2018 günlerinde, ders ekleme bırakma işlemlerinizi ise 19-23 Şubat 2018 günlerinde yapacağınızı hatırlatırız. Ders kayıt dönemlerinde otomasyonu dikkatlice takip etmeniz danışmanınızla temasınız açısından büyük önem arz etmektedir. Zira danışmanınız sizinle irtibat kurmak istediğinde bu platformdan mesaj atacaktır.
  2. Ders kayıtlarından sonraki dönem içerisinde de öğrenci duyuruları sadece web sitesi ve otomasyon üzerinden yapılacağı için bilgi kaybı yaşamamanız açısından söz konusu alanları takip etmeniz yararınıza olacaktır.
  3. Ders seçimleri, ders kayıtları, ders saydırma gibi talepleriniz ile ilgili Danışmanlarınızla; ders özelinde bir konuyla ilgili hususlarda dersin yürütücüsü öğretim üyesi ile iletişim kurmanız sizi daha hızlı çözüme ulaştıracaktır.
  4. Üniversitemiz Öğrenci İşleri web sayfası mevzuat menüsü altındaki Lisans Yönetmeliği mezuniyetinize kadarki her süreçte uygulanacak hükümleri içerdiğinden okumanızda yarar vardır.
  5. Pedagojik Formasyon almak isteyen öğrencilerimizin lisans mezuniyeti için almaları gereken 240 başarılı AKTS dışında 40 AKTS de formasyon dersi alarak 280 AKTS ile mezun olmaları gerekmektedir. Söz konusu formasyon dersleri kesinlikle lisans derslerine saydırılamayacak olup 240 başarılı AKTS’yi tamamlamış ancak formasyon dersleri için tamamlaması gereken 40 AKTS’yi tamamlayamayan öğrenci mezun olabilecektir. Ancak formasyon yeterliği sağlanmamış olacaktır. Öğrencinin pedagojik formasyon derslerinden aldığı notlar toplam AGNO’sunu (Ağırlıklı Genel Not Ortalaması) etkileyecektir.
  6. Formasyon yeterliliğinde yapılması zorunlu staj için öğrencilerin 8.dönemlerinde “ISLF402 Öğretmenlik Uygulaması” dersini seçmeleri gerekmektedir. Bunun dışındaki dönemlerde dersi seçmek isteyen öğrencilerin talepleri kabul edilmeyecektir.
  7. Öğretim üyeleriyle görüşmek isteyen öğrencilerimizin öğretim üyelerinin kapılarında asılı programlarında belirtilen öğrenci görüşme saatlerine riayet etmeleri hususunda hassasiyet göstermelerini rica ederiz.
  8. Öğrencilerimizin otomasyon sistemi üzerinde “Müfredat Durumu” alanını incelemeleri büyük önem taşımaktadır. Söz konusu alanda öğrencinin müfredatına göre mezun olabilmesi için alması gereken (sol kolon) ve aldığı (sağ kolon) tüm dersler dönemleriyle beraber listelenmektedir.
  9. Fakültemizde ders saatlerinin bitiminin ardından ders çalışmak maksadıyla kalmak isteyen öğrencilerimize uygulanan azami çıkış saati 22:00 olup bu saat sonrası kalmak için ısrar etmemenizi güvenlik nedeniyle ayrıca rica ederiz.
  10. Derslerinizde başarılar dileriz.

DEKANLIK