FSMVÜ | Yaz Okulu
Yaz Okulu

Fakültemizde bu yıl aşağıda belirtilen derslerden yaz öğretimi açılması planlanmaktadır. 4-6 Temmuz tarihleri arasında kayıtları alınacak derslere, yeterli sayıya ulaşıldığı takdirde 9 Temmuz tarihinde başlanacaktır. Dersler 17 Ağustos’ta sona erecek ve final sınavları 20-28 Ağustos arası gerçekleştirilecektir.

Yeterli sayıya ulaşıp da açılması kesinleşen dersler kayıtların ardından Dekanlığımızca duyurulacaktır.

Üniversitemiz Yaz Öğretimi Yönergesi 5. maddesinde geçen “Yaz öğretiminin amaçları şunlardır:

a)      Öğrencilerin, üniversitenin eğitim-öğretim imkânlarından yaz aylarında da yararlanmalarını sağlamak,

b)      Güz ya da bahar yarıyıllarında, aldıkları dersten başarısız olmuş ya da ağırlıklı genel not ortalamasını yükseltmek için başarılı olduğu bir dersi tekrarlamak isteyen öğrencilere imkân sağlamak,

c)      Öğrencilerin, öğrenim süresi boyunca daha önce alınmamış olan bir dersi yaz okulu kapsamında alarak erken mezun olmasına imkan sağlamak,

d)      Erasmus ve uluslararası öğrenci değişim programları kapsamında yurtdışına giden, yatay/dikey geçişle üniversitemize kayıt yaptıran veya çift anadal/yandal programlarına kayıtlı öğrencilerin, eğitimleri sırasında önceki yarıyıllarda alamadıkları dersleri veya alıp başarısız oldukları dersleri yaz öğretiminde almalarına imkân sağlamak,

e)      Diğer yükseköğretim kurumlarındaki öğrencilerin Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesinin eğitim-öğretim imkânlarından yararlanmalarını sağlamak.

Bu gerekçeyle söz konusu öğretim, yoğunlaştırılmış bir programda olup içinde en az bir ara sınav olan 6 haftada tamamlanacak ve ardından final sınavıyla sonuçlandırılacaktır.

Her dersten en az 2 şube açılacak ve yeterli sayıya ulaşmadığı halde şube birleştirme yapılabilecektir.

Her öğrenci en fazla 15 AKTS’lik ders alabilecektir.

Eğitim Mekânı: FSMVÜ İslami İlimler Fakültesi

Eğitim Ücreti: AKTS başı 250,00 TL

Detaylı bilgiye buradan erişebilirsiniz.