Taşı Taşırmak -Süleymaniye’yi Bir Okuma Denemesi-

Ahmet Murat, Taşı Taşırmak isimli eseri için, “Bu kitap, camilerde duyulmuş bir sevincin eseri olsun, bir cami neşesiyle donanmış bulunsun isterim. Camilerin içinde geçen dakikalarımın şu fani dünyanın yabancılığını seyrelten en kıymetli anlarımın önemli bir kısmını oluşturduğunu, bu satırları yazdıkça daha iyi görüyorum. Bir cami yaptıracak param yoktu, ben de bu kitabı yazdım.” diyor.

Fakültemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mustafa Özel, Ramazan Takvimi söyleşilerinde bu akşam Taşı Taşırmak’ın yazarı İstanbul Medeniyet Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Ahmet Murat Özel’i konuk ediyor. Mimar Sinan’ın, medeniyetimizin kusursuz tezahürü olarak inşa ettiği Süleymaniye Camii’nin anlam ve hikmetinin konuşulacağı programa konuklarımızı bekliyoruz.

CANLI YAYINI BURADAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ!