İslami İlimlerin Kurucu Nesli Tâbiîn-I Sempozyumu

İslâmî İlimlerin Kurucu Nesli Tabiîn-I Uluslararası Sempozyumu, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve İslâmî İlimler Araştırma Vakfı (İSAV) işbirliğiyle gerçekleşti. Sahabe Nesli, dört ayrı uluslararası sempozyum ile ilim dünyasına takdim edildikten sonra gerçekleştirilen bu sempozyumda eke alınan Tabiîn Nesli,  ilim dünyasına katkıları açısından ele alındı. Sempozyumun açılış konferansı,  Fakültemiz Hadis Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Halil İbrahim Kutlay tarafından verildi. Kur'anî ve Nebevi açıdan övgü ve takdirle anılan Tabiin neslinin on ayrı alanda Islâmî İlimlerin kurucu nesli olduğunu belirten Kutlay hoca, Tabiîn kuşağının sahabe kuşağını idealize ettiğini, bu iki kuşak arasında "Kuşaklar Çatışması" yaşanmadığını ifade etti. Açılış Konferansı, sempozyum için takdim ve çerçeve konuşması olarak değerlendirildi.

CANLI YAYINI BURADAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.