Fakülte Olarak Uluslararası Sempozyum İcra Ettik

Üniversitemiz himayesinde ve Fakültemiz ev sahipliğinde “İslam: Bilim ve Akıl Dini, İnsanlığın Güvenilir Sığınağı” temalı Uluslararası Kur’an ve Sünnette İ‘câz Sempozyumu’nu gerçekleştirdik.

23 Temmuz 2023 Cuma günü açılış konuşmalarının ardından İslam dünyasında alanın ünlü ismi Prof. Dr. Zağlul Neccâr’ın açılış konferansı vardı. Akabinde program Üniversitemizin Topkapı ve Fatih yerleşkelerinde devam etti.

Sempozyumda 13 farklı ülkeden alanında uzman akademisyenin katılımıyla 13 oturumda 40’ın üzerinde bildiri sunumu ve müzakeresi yapıldı.

Bilimsel toplantıya Türkiye’nin yanı sıra Ürdün, Irak, Fas gibi ülkelerden kurumlar akademik ve mali destek sağladı.

Akademik faaliyetin başarı ile tamamlanmasında emeği geçen Fakültemiz öğretim üyesi ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Anmar Ahmad Muhammed’in yanı sıra akademik ve idare çalışanlarımıza teşekkür ederiz.